Cel puţin cinci persoane au murit în intemperiile care afectează nord-estul şi centrul Italiei

Cel puţin cinci persoane au murit în intemperiile care afectează nord-estul şi centrul Italiei
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 10.09.2017 16:54
Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa ca urmare a intemperiilor înregistrate în ultimele ore în nord-estul şi centrul Italiei, în special în regiunile Liguria şi Toscana, au informat duminică surse ale pompierilor, citate de EFE.

Zona cea mai afectată, unde au fost găsite trupurile celor cinci persoane decedate, este oraşul portuar Livorno şi localitatea învecinată Montenero, pe coasta toscană, unde ploile au ajuns după ce au afectat Liguria şi unde a fost declarat cod roşu de intemperii.

În zona unde au fost înregistrate victimele s-au produs inundaţii şi alunecări de teren ca urmare a ploilor abundente şi care, în primele ore ale zilei, s-au extins în sudul ţării, până în regiunea Lazzio şi capitala Roma.

"Situaţia este problematică, chiar critică, sper să nu fie un dezastru", a declarat mass-media locale Filippo Nogarin, primarul din Livorno.

Pompierii au precizat că au intervenit în 160 situaţii de inundaţii, cădere de arbori şi salvare de persoane din autoturisme în oraşele Pisa şi Livorno, în primele ore ale zilei de duminică.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI