"Coreea de Nord respinge categoric declaraţia prezidenţială a Consiliului de Securitate al ONU, care încalcă în mod flagrant dreptul unui stat suveran la autoapărare. Doar acţiunile pot vorbi pentru Statele Unite, nu vorbele politicoase", este poziţia Phenianului.

Coreea de Nord consideră că, prin declaraţia sa, ONU denaturează adevărul, întrucât a catalogat lansarea rachetei balistice drept o problemă serioasă de securitate în regiune şi în lume.

Ministerul nord-coreean de Externe a mai anunţat că testele cu rachete balistice care vizează Oceanul Pacific vor continua, cu scopul de a dezvolta tehnologia rachetelor şi de a spori eficienţa de luptă a forţei sale strategice.

Totodată, Coreea de Nord a condamnat decizia Statelor Unite de a trimite bombardiere strategice şi avioane de luptă în Peninsula Coreeană ca răspuns la testarea unei rachete balistice deasupra teritoriului Japoniei.

"Acţiunile militare sălbatice ale duşmanilor nu sunt altceva decât un act pripit al celor luaţi prin surprindere de lansarea rachetelor din Coreea de Nord, ca primă operaţiune militară în Pacific", a transmis regimul de la Phenian prin intermediul agenţiei naţionale de ştiri KCNA.