Pentagonul a anunţat că SUA şi Coreea de Sud revizuiesc instrucţiunile bilaterale privind rachetele balistice

Pentagonul a anunţat că SUA şi Coreea de Sud revizuiesc instrucţiunile bilaterale privind rachetele balistice
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: AP 08.08.2017 06:49
Pentagonul a anunţat, luni, că revizuieşte instrucţiunile bilaterale privind rachetele balistice cu autorităţile din Coreea de Sud, situaţie care i-ar permite Seulului să aibă rachete mai puternice în contextul ameninţărilor din Coreea de Nord, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"În prezent, există o limită privind mărimea focoaselor şi a rachetelor pe care Coreea de Sud le poate avea... şi da, este un subiect care se află acum în discuţie activă. Vă pot spune că suntem dispuşi să facem orice pentru a susţine capacităţile de apărare ale Coreei de Sud. Cu siguranţă am experimentat schimbări şi adaptări privind alianţa noastră de multe ori în trecut", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul Jeff Davis.

În conformitate cu orientările actuale, modificate ultima dată în 2012, Coreea de Sud poate dezvolta rachete până la o rază de 800 de kilometri, cu o sarcină utilă maximă de 500 de kilograme.

Pentagonul a precizat că a primit cererea de revizuire a instrucţiunilor din Coreea de Sud, iar armata americană a colaborat cu Departamentul de Stat al SUA pentru a decide cea mai bună alegere.

Consiliul de Securitate al ONU a votat, sâmbătă, în unainimitate noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate. Rezoluţia, care a fost redactată de SUA şi negociată cu aliatul tradiţional al Coreei de Nord, China, vizează să crească presiunea economică asupra Phenianului pentru a determina oficialii nord-coreeni să oprească dezvoltarea programului nuclear.

Preşedintele american Donald Trump crede că noile sancţiuni împotriva Coreei de Nord vor produce un impact major şi vor spori presiunea asupra regimului stalinist de la Phenian. În replică, nord-coreenii au avertizat că vor lua orice măsură pentru a proteja suveranitatea ţării.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI