Într-un raport prezentat guvernului de la Seul, armata sud-coreeană susţine că racheta balistică de rază intermediară de tip Hwasong-12 a fost lansată la un unghi "normal", dar la jumătate din raza de acţiune.

Prin urmare, raza completă de acţiune a rachetei ar putea fi de 4.500-5.000 de kilometri şi ar reprezenta un pericol pentru regiune. Totuşi, ministerul sud-coreean al Apărării a subliniat că nu are informaţii potrivit cărora racheta a reuşit revenirea în atmosferă, o tehnologie crucială pentru o rachetă balistică capabilă să provoace daune.

Armata sud-coreeană avertizează că Phenianul este aşteptat să continue activităţile beligerante.

"Există posibilitatea unor provocări strategice, inclusiv alte lansări de rachete balistice şi un al şaselea test nuclear. Se pare că intenţionează să demonstreze o îmbunătăţire a capacităţii focoaselor nucleare şi a mijloacelor de livrare. Coreea de Nord rămâne pregătită să detoneze oricând o bombă nucleară în cadrul zonei de teste de la Punggye-ri", se arată într-un comunicat de la Seul.

Marţi, Coreea de Nord a a lansat o rachetă balistică deasupra teritoriului Japoniei. Racheta a zburat deasupra insulei japoneze Hokkaido şi s-a prăbuşit în Oceanul Pacific, acesta fiind primul proiectil nord-coreean ce a zburat deasupra Japoniei după 1998.

Kim Jong Un, liderul de la Phenian, ar fi ordonat lansarea rachetei în cadrul unei misiuni de antrenament care a avut drept rol să contracareze exerciţiile militare SUA-Coreea de Sud, a anunţat agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA. Coreea de Nord a testat 13 rachete balistice doar în acest an.