"Digul de la Columbia Lakes a fost perforat!", au anunţat autorităţile din comitatul Brazoria, pe contul lor oficial de Twitter. "Plecaţi imediat!", au adăugat oficialii locali. O mare parte din acea zonă de la sud de Houston se află deja sub ape de patru zile din cauza furtunii tropicale Harvey. 
Potrivit purtătoarei de cuvânt a prefecturii din comitatul Brazoria, zona citată face obiectul "unui ordin de evacuare obligatorie, emis deja în urmă cu câteva zile". "Însă oamenii nu au ţinut cont de acel avertisment, iar serviciile de urgenţe îi vor recupera în orele următoare", a adăugat ea.

"Aproximativ 50 de case" sunt vizate de ordinul de evacuare, a precizat purtătoarea de cuvânt Sharon Trower pentru AFP.

Comitatul Brazoria se învecinează cu oraşul Houston, la nord, şi cu Golful Mexic, la sud. Populaţia sa totală a fost estimată la 350.000 de locuitori.

Harvey a generat precipitaţii de aproape 125 de centimetri cubi pe centimetru pătrat — un record pentru o furtună tropicală care a afectat partea continentală a Statelor Unite. Recordul a fost stabilit în Pearland, Texas, la sud-est de Houston, a anunţat marţi National Weather Service.

Precipitaţiile au căzut fără încetare de peste 58 de ore în Houston, începând de vineri, ziua în care Harvey a atins zona de coasta cu forţa unui uragan de gradul 4. De atunci, Harvey s-a transformat în furtună tropicală şi a generat inundaţii masive în Houston şi în alte regiuni ale statului Texas.

Precedentul record de precipitaţii din America continentală a fost de 122 de centimetri cubi pe centimetru pătrat şi a fost stabilit în timpul furtunii Amelia, care a provocat o alunecare de teren în iulie 1978 în apropiere de graniţa dintre statul american Texas şi Mexic. Niveluri mai mari de precipitaţii provocate de furtunile tropicale au fost înregistrate în Statele Unite doar pe insulele din Hawaii.