Comandantul armatei libaneze, generalul Joseph Aoun, a anunţat miercuri 'sfârşitul operaţiunii Zorii la Jouroud, care şi-a atins obiectivul de a expulza Daesh şi de a afla care este soarta soldaţilor răpiţi'. Aoun a folosit acronimul arab pentru gruparea Statul Islamic (SI).

În 19 august, armata libaneză a anunţat începutul unei ofensive împotriva militanţilor SI ascunşi în zonele de la periferia oraşelor estice Ras Baalbeck şi al-Qaa, în apropiere de frontiera siriană.

După o întrevedere cu preşedintele Michel Aoun, comandantul armatei i-a felicitat pe militari cu 'victoria lor împotriva terorismului' şi a exprimat condoleanţe familiilor soldaţilor ucişi.

La rândul său, preşedintele a declarat că 'Libanul a triumfat împotriva terorismului şi victoria sa este uriaşă şi onorantă'. 'Armata (libaneză) a demonstrat că este singura armată ce a reuşit să învingă Daesh', potrivit site-ului web de ştiri Naharnet.

În timpul bătăliei, armata a recuperat opt trupuri neînsufleţite ce se crede că ar fi fost ale soldaţilor luaţi ostatici mai demult de SI. Guvernul va ordona efectuarea unor teste DNA pentru a le fi confirmată identitatea.

Nouă soldaţi libanezi au fost luaţi captivi în timpul bătăliilor din 2014 din nord-estul Libanului.