Harvey a fost ridicat la rang de furtună de categoria 2, cu rafale de vânt de până la 160 de kilometri pe oră, în timp ce se deplasa spre nord-vest, la 355 de kilometri de coasta oraşului Corpus Christi din Texas, a anunţat Centrul Naţional pentru Uragane.Furtuna ar putea lovi uscatul în a doua parte a zilei de vineri sau sâmbătă dimineaţa, cu rafale de vânt de până la 201 kilometri pe oră, valuri de până la 3,7 metri şi precipitaţii de 97 centimetri în anumite zone din Texas. Avertizări de inundaţii au fost emise pentru zona de nord a Mexicului şi Louisiana.

Mai multe persoane au fost evacuate, iar începutul anului şcolar a fost amânat în zonele situate de-a lungul coastei sudice a Texasului în care locuiesc 5,8 milioane de persoane în oraşe precum Corpus Christi sau Galveston. ''Sunt aşteptate inundaţii severe care pot pune în pericol viaţa locuitorilor din zona de coastă în urma precipitaţiilor masive şi a furtunii dezlănţuite'', potrivit Centrului pentru Uragane.

Companiile energetice au evacuat muncitorii de pe platformele petroliere din zona Golfului Mexic şi au sistat joi activitatea de forare de pe uscat în sudul Texasului. Aproximativ 10% din producţia de ţiţei din zona de coastă a Golfului Mexic şi 15% din producţia de gaz natural fuseseră oprite până la prânz, se arată în statisticile oficiale.Potrivit Centrului Naţional pentru Uragane, Harvey este prevăzut să lovească zona de ţărm cu puterea unui uragan de categoria 3, al treilea nivel de intensitate pe scala Saffir-Simpson, şi ar putea deveni cel mai puternic uragan care afectează zona de coastă a Statelor Unite din 2005 când uraganul Wilma a afectat statul Florida.