Cu puţin timp înainte de zorii zilei, un tren a lovit un camion în statul Uttar Pradesh (nord), provocând deraierea şi bascularea a 12 vagoane, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al căilor ferate indiene Anil Saxena.

'Circa 42 de persoane au fost rănite în accident, majoritatea au răni superficiale', a declarat la rândul său şeful poliţiei acestui district, Sanjeev Tyagi, prezent la locul accidentului.

Acest accident este al doilea în mai puţin de o săptămână în Uttar Pradesh, stat sărac şi cel mai populat din India, cu 220 de milioane de locuitori.

Sâmbătă, o altă deraiere de tren, tot în statul Uttar Pradesh, s-a soldat cu moartea a 23 de persoane şi rănirea altor 64.

Reţeaua feroviară indiană, una dintre cele mai importante din lume, prezintă mari lacune în materie de securitate, însă rămâne principalul mijloc de transport ce permite acoperirea distanţelor mari din această ţară vastă.

Potrivit unui raport guvernamental din 2012, aproape 15.000 de oameni mor în fiecare an în accidente feroviare, un bilanţ dur calificat drept "masacru" de autorii anchetei.