Omletele proveneau de la grupul german Kagerr şi au fost distribuite în Italia de alt grup, a informat presa italiană un responsabil din regiunea Lombardia.

El a precizat că 127 de eşantioane din acest lot contaminat au fost retrase de pe piaţă, dar alte 117 au fost deja vândute consumatorilor.

La rândul său, Ministerul italian al Sănătăţii a anunţat luni că două eşantioane din cele 114 analizate în ultima săptămână pentru a căuta urme de fipronil s-au dovedit pozitive.

Aceste două eşantioane proveneau de la un atelier meşteşugăresc de paste cu ouă situat în provincia Roma şi de la un centru pentru ambalarea ouălor pentru sectorul aprovizionării situat la Ancona, pe coasta Mării Adriatice, a declarat pentru agenţia italiană Agi un responsabil din cadrul Ministerul Sănătăţii.

Cu siguranţă, ouăle testate la Ancona nu sunt de origine italiană, a precizat acesta. Originea ouălor utilizate în atelierul de paste este în curs de verificare, a mai spus el.

Fipronilul, un insecticid utilizat curent pentru animalele de companie puricilor, acarienilor şi căpuşelor, este interzis în tratarea în UE a animalelor destinate consumului.