Bilanţul inundaţiilor din statul indian Bihar a ajuns la 253 de victime

Bilanţul inundaţiilor din statul indian Bihar a ajuns la 253 de victime
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 21.08.2017 13:20
Bilanţul victimelor provocate de inundaţiile care au devastat statul Bihar din estul Indiei a ajuns la 253 de persoane, după ce nivelul apelor a crescut considerabil şi a acoperit noi regiuni în ultimele zile, au anunţat luni oficialii indieni, citaţi de agenţia de presă Xinhua.

"Până acum, 253 de persoane au murit în incidente cauzate de inundaţiile din acest stat", a declarat un oficial guvernamental.

Potrivit autorităţilor, peste 13 milioane de persoane au fost afectate de inundaţiile produse în 18 districte din statul indian Bihar.

Inundaţiile au provocat creşterea debitelor principalelor râuri din Bihar — Koshi, Mahananda, Gandak, Bagmati şi Gange — şi au distrus terasamente şi mai multe locuinţe. "Terasamentul de pe malul drept al râului Burhi Gandak a fost fisurat în districtul Samastipur, inunând noi zone, iar apele crescute ale râului Budhi Gandak au afectat noi zone din Muzaffarpur. Cele mai afectate districte sunt Araria, Katihar, West Champaran şi Sitamarhi, unde a fost raportat cel mai mare număr de victime", a spus acelaşi oficial indian.

Potrivit autorităţilor locale, culturile agricole aflate pe o suprafaţă de peste 700.000 de hectare şi peste 20.000 de locuinţe şi magazii au fost distruse de aceste inundaţii.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI