Atentatele din Spania: Ar fi fost arestat şoferul fugar al camionetei implicate în atentatul de la Barcelona

Atentatele din Spania: Ar fi fost arestat şoferul fugar al camionetei implicate în atentatul de la Barcelona
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 21.08.2017 18:46
Şoferul camionetei implicate în atentatul de la Barcelona soldat cu 15 morţi şi peste 120 de răniţi, identificat de autorităţile spaniole ca fiind Younes Abouyaaquoub, ar fi fost arestat, a informat ziarul spaniol La Vanguardia, relatează Reuters.

Mai înainte, postul de radio spaniol Cadena Sur a informat că un bărbat care avea asupra sa o centură cu explozibili a fost împuşcat luni în localitatea Subirats, la vest de Barcelona.

La rândul său, poliţia catalană a transmis pe Twitter că 'un incident este în curs de desfăşurare' la Subirats, urmând să revină cu amănunte în scurt timp.

Abouyaaquoub este ultimul fugar din totalul celor 12 membri ai celulei teroriste care se crede că a organizat atacul de la Barcelona şi alt atac la Cambrils.

O camionetă albă a intrat în plină viteză joi, în jurul orei locale 16:50 (14:50 GMT), în mulţimea de pe bulevardul central Las Ramblas, în centrul turistic al Barcelonei, ucigând 14 persoane şi rănind alte peste 120.

A 15-a victimă a teroriştilor este un bărbat de 34 de ani, originar din Vilagranca del Penedes, găsit mort prin înjunghiere într-un autovehicul care se sustrăsese unui control al poliţiei la câteva ore după atacul de la Barcelona şi reapărut ulterior în apropiere de capitala catalană, la Sant Just Desvern.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI