Turnbull a afirmat că guvernul şi poliţia vor ajuta proprietari ai unor locuri publice şi arhitecţi ai unor noi clădiri cu audituri de securitate pentru consolidarea acestora.

''Cele mai bune măsuri pentru ameliorarea securităţii se fac în faza de proiectare", a declarat Turnbull jurnaliştilor la Sydney.

Turnbull a afirmat că vor fi amplasaţi mai mulţi parapeţi din beton — care au început deja să fie instalaţi în locuri publice majore precum zone comerciale din Sydney şi Melbourne — pentru a separa vehiculele de pietoni.

''Recunoaştem că ameninţarea evoluează constant, aşa că ceea ce trebuie să facem este să ne asigurăm că şi noi îmbunătăţim şi actualizăm în mod constant măsurile pe care le avem în vedere'', a afirmat Turnbull.

Noul plan a fost dezvoltat după atacul de la Nisa din 2016 soldat cu 86 de morţi. Planul conţine, de asemenea, informaţii despre modul de acţionare în cazul unui atac chimic.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zeci au fost rănite în ianuarie după ce un bărbat a intrat cu un vehicul furat într-un grup de pietoni la Melbourne.