Guvernul australian a comandat un raport privind măsurile de precauţie care trebuie luate după atentatul de la Nisa, soldat cu 86 de morţi.

„Aşa cum am văzut în cazul evenimentelor tragice de la Paris, Londra, Berlin şi Barcelona, teroriştii continuă să vizeze locurile frecventate”, a declarat premierul Malcolm Turnbull, într-un comunicat.

Ghidul le este destinat organizatorilor de evenimente şi autorităţile locale. Documentul oferă sfaturi pentru evaluarea vulnerabilităţii spaţiilor şi pentru a îmbunătăţi măsurile de protecţie.

Printre acţiunile recomandate se numără instalarea de bariere, de amere, plantarea de arbori sau amplasarea de statui, precum şi prezenţa angajaţilor pregătiţi să reacţioneze rapid.

„Putem pune blocuri de beton, scaune, opere de artă, scări, jardiniere cu flori”, a explicat Turnbull. “Totul poate fi foarte discret”, a adăugat el.

Australia a ridicat nivelul de alertă teroristă în septembrie 2014, din cauza riscului de atentate organizate de grupări precum Statul Islamic.

De atunci, 12 atentate au fost dejucate, iar 70 de persoane au fost inculpate. Autorităţile nu au reuşit, însă, să evite alte atacuri, precum o luare de ostatici într-o cafenea din Sydney, în decembrie 2014. Doi ostatici şi autorul au fost ucişi atunci.