Canalul 2 de televiziune din Israel a difuzat mai multe imagini din satelit ale locului unde se presupune că va fi amplasată fabrica de rachete, în zona localităţii Baniyas.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a avertizat săptămâna trecută că Iranul îşi consolidează poziţia în Siria, unde sprijină ofensiva regimului de la Damasc împotriva rebelilor şi militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic. Liderul de la Tel Aviv a mai indicat că Israelul monitorizeză situaţia şi va acţiona împotriva oricărei ameninţări.

În luna iulie, SUA au impus noi sancţiuni împotriva unor persoane şi entităţi considerate că ar participa la programul iranian de dezvoltare a unui arsenal balistic.

Administraţia Donald Trump contestă Acordul nuclear cu Iranul, acuzând regimul islamist de la Teheran că "nu respectă spiritul tratatului". Preşedintele SUA, Donald Trump, a sugerat că va decide în septembrie retragerea din acordul nuclear cu Iranul, după ce, potrivit unor surse, Washingtonul va efectua o serie de verificări în uzine atomice iraniene.

Iranul afirmă că sancţiunile impuse de SUA încalcă prevederile Acordului nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul în anul 2015.