Potrivit Serviciului Naţional al Pompierilor, în ultimele 12 ore pompierii au fost nevoiţi să combată 29 de incendii de pădure în diferite puncte ale ţării.

Incendiilor din Attica, declanşate duminică după amiază şi celor din insula Zakynthos, li s-au adăugat alte focare izbucnite în regiunea Amaliadas şi Pirgos, din Peloponezeul occidental, şi în insula Kefalonia din marea Ionică.

La incendiile din Peloponez au fost mobilizaţi 50 de pompieri, 25 de vehicule şi patru mijloace aeriene.

Între timp, incendiul declanşat duminică după amiază în regiunea Kalamos, la circa 40 de km nord-est de Atena a fost controlat, cu reizbucnirea izolată de mici focare. Duminică flăcările au mistuit sute de hectare de pini şi au distrus sau au avariat circa 20 de case din această localitate.

Stingerea incendiilor din Attica, care afectează localităţile Varnavas şi Kapandriti, este însă mai complicată din cauza vânturilor care intensifică flăcările şi zonei forestale cu dificultate de acces.

Mai multe campinguri şi mănăstiri au fost evacuate ca măsură preventivă, a informat Protecţia Civilă.

Situaţia este critică şi în Zakynthos, unde flăcările răvăşesc de patru zile această insulă turistică şi unde a fost declarată starea de urgenţă.

Autorităţile locale pornesc de la premisa că incendiile au fost provocate, având în vedere că focarele izbucnesc aproape simultan în diferite puncte ale insulei.