Oraşul Gormach, reşedinţa districtului omonim din nordul Afganistanului, a căzut în mâinile talibanilor după o ofensivă lansată sâmbătă după-amiază, au confirmat Mohammad Arif şi Mohammad Tahir Rahmani, membri ai consiliului local.

Arif a spus că cel puţin patru membri ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi în timpul confruntărilor cu militanţii talibani.

Javid Bedar, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Faryab, a menţionat că luptele sunt încă în desfăşurare la punctele de control din districtul Gormach, în timp ce reşedinţa acestuia este deja sub controlul talibanilor.

''Gormach este un district problematic, care de multe ori a trecut din mâinile insurgenţilor în cele ale forţelor de securitate afgane şi invers'', a afirmat Bedar.

În ultimele şase săptămâni, militanţii talibani şi-au intensificat atacurile asupra reşedinţelor districtuale din Afganistan. Cel puţin 13 civili, majoritatea dintre ei civili, au fost ucişi vineri după ce un obuz de mortier a căzut într-o zonă rezidenţială din provincia Faryab.