Oficialitatea, care a făcut declaraţii sub rezerva anonimatului, a relatat că, din câte a înţeles el, tinerii — toţi bărbaţi — au fost împuşcaţi de poliţie în cadrul unei operaţiuni de combatere a jafurilor.

Anterior, AFP a transmis că două persoane au fost ucise de gloanţe, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Kisumu şi Siaya, în vestul Kenyei, în confruntările cu poliţia izbucnite după anunţul realegerii preşedintelui Uhuru Kenyatta, iar Reuters a informat că o tânără a fost împuşcată mortal de poliţie la Nairobi, lovită de un glonţ rătăcit.

Comisia electorală din Kenya a anunţat vineri realegerea preşedintelui Uhuru Kenyatta, cu 54,3% din voturi faţă de 44,7% ale principalului său contracandidat, Raila Odinga, iar imediat după oficializarea rezultatului în mai multe oraşe au izbucnit proteste violente. Kenyatta a făcut apel la calm şi unitate după ce au fost anunţate datele oficiale finale privind scrutinul de marţi. Opoziţia a declarat însă că nu recunoaşte realegerea lui şi totodată că nu va apela la justiţie pentru a contesta ceea ce consideră a fi o fraudă.

Observatorii internaţionali au declarat că procesul electoral a fost corect, iar ambasadorul SUA la Nairobi, Robert Godec, a dat publicităţii un comunicat în care arăta că 'în caz de litigii sau dezacorduri, constituţia Kenyei este foarte clară privind modul de soluţionare'.