Un marş uriaş de susţinere a regimului a fist organizat miercuri la Phenian. Zeci de mii de coreeni au scandat şi au adus cu ei pancarte cu chipul lui Kim Jong-un, pe care le-au agitat mândri în aer. Imaginile îi arată pe muncitorii îmbrăcaţi în cămăşi albe mărşaluind prin oraş, cu pancarte în care îndeamnă la acţiuni agresive împotrica Statelor Unite: „Lansaţi atacul răzbunător de anihilare” sau „Aruncaţi pe America bomba nucleară”.

Marşul a fost urmărit de elita nord-coreeană, puternic contrastantă cu norodul prin hainele negre pe care le purtau reprezentanţii ei.

Scandările au urmat linia propagandei regimului de la Phenian, iar Armata Poporului Coreean a dat un comunicat în care ameninţă că „va transforma America într-un teatru al războiului nuclear”.

Regimul nord-coreean ”analizează în mod serios un plan” cu privire la lansarea unui atac cu patru sau cinci rachete cu rază medie de acţiune, care vor viza o zonă din apropierea teritoriului american Guam, ca răspuns la ameninţările lansate în urmă cu două zile de către preşedintele Donald Trump, potrivit unei declaraţii a generalului Kim Rak Gyom, publicată de KCNA şi citată de CNN.