Morgan Stanley, Citigroup Inc, Standard Chartered Plc şi Nomura Holdings Inc au ales deja oraşul din Germania pentru a-şi stabili sediile centrale din cadrul Uniunii Europene în vederea accesului la piaţa unică.

Godman Sachs Group Inc. şi UBS Group AG se pregătesc pentru o decizie similară, conform surselor anonime citate de Bloomberg.

HSBC Holdings Plc este cea mai mare bancă non-franceză care a optat pentru un sediu principal mutat la Paris, în timp ce Bank of America Corp. a ales oraşul Dublin.

Frankfurt câştigă 4.000 de bancheri de top, 1.500 fiind de la UBS, 1000 de la Goldman Sachs, aproape 200 de persoane de la Morgan Stanley, peste 250 de la Citigroup şi până în 100 de oameni din partea Nomura, conform datelor cunoscute până în prezent.

În urma Brexit-ului Londra ar putea pierde aproape 10.000 de bancheri şi alte 20.000 de job-uri din serviciile financiare, clienţii mutându-şi active în valoare 1.8 triliarde de euro.

Consecinţele vor fi majore pentru Marea Britanie care încasează anual aproximativ 200 de miliarde de euro din aceste servicii financiare, reprezentând 12% din economia statului.