Manifestanţii agresivi se aflau în faţa clădirii legislativului de la Caracas, pentru un protest faţă de opoziţie, majoritară în Parlament de la începutul lui 2016. Înarmaţi cu pietre şi bâte, susţinătorii actualului lider al Venezuelei, Nicolas Maduro, au forţat poarta de acces şi au ajuns până pe culoarele Adunării Naţionale. Prin urmare, s-a declanşat o încăierare generală soldată cu rănirea a patru deputaţi.

Incidentul a avut loc după o şedinţă a Adunării Naţionale, care a marcat Ziua Independenţei Venezuelei. Deşi clădirea era păzită de poliţişti şi soldaţi, aceştia nu au intervenit ca să oprească violenţele.

Violenţele au survenit într-un moment în care Venezuela se confruntă cu cea mai gravă criză economică şi politică din ultimele decenii, cu un val de proteste prin care se cere demisia preşedintelui Nicolas Maduro şi care s-au soldat cu 90 de morţi în ultimele trei luni. Opoziţia îl acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a evita declanşarea alegerilor anticipate. La rândul său, Maduro acuză opoziţia că ar încerca să declanşeze o lovitură de stat cu sprijinul Statelor Unite ale Americii.