Autorităţile au desfăşurat măsuri fără precedent faţă de miile de oameni ce s-au adunat pentru a demonstra împotriva globalizării. În ciocnirile dintre manifestanţi şi poliţie, forţele de ordine au folosit jeturi de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mai multe adunări ilegale ale unor opozanţi faţă de summitul G20 prevăzut a avea loc în oraş.

Instalarea protestatarilor în oraş face obiectul unei lupte judiciare de mai multe săptămâni. Deşi manifestaţii au primit până acum permisiunea să îşi instaleze o tabără de bază, nu au primit însă şi dreptul de a-şi petrece noaptea acolo.

În total, organizatorii se aşteaptă, pe parcursul mai multor zile, la peste 100.000 de manifestanţi anti-G20 la Hamburg, printre care câteva mii de extremişti de stânga pregătiţi pentru ciocniri, conform poliţiei.

În ultimele zile, autorităţile au încercat să reprime numeroasele proteste ce au împânzit oraşul german.Poliţia a confiscat un mare număr de arme artizanale ale demonstratorilor anticapitalişti.

Marţi dimineaţa, poliţia a evacuat mai multe corturi ale protestatarilor din cartierul Altona, securizând o zonă de un km în apropierea parcului Walter-Möller. Poliţia a confiscat un mare număr de arme artizanale ale demonstratorilor anticapitalişti.

În total, aproximativ 20.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru a asigura securitatea liderilor la summit, prevăzut pentru vineri şi sâmbătă.