Pasagerii panicaţi au relatat că motorul aeronavei care efectua zborul D7 207 a părut să explodeze luni seara la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Internaţional din Gold Coast, de pe coasta de est a Australiei.

Avionul, care transporta 345 de pasageri şi 14 membri ai echipajului, a fost deviat spre Brisbane, mai la nord, unde a aterizat în condiţii de siguranţă, a informat AirAsia.

"Rămăşiţele a două păsări au fost descoperite pe pista de decolare", a declarat compania aeriană low-cost, adăugând că motorul din dreapta a fost probabil lovit de o pasăre.

Tim Joga, unul dintre pasageri, a declarat pentru Sydney Morning Herald că avionul a început să vibreze la scurt timp după decolare."Avionul a început să se zguduie şi au avut loc mai multe detonări puternice", a declarat el, adăugând că a văzut prin hublouri o lumină de culoare portocalie.

Acesta este al doilea incident din ultimele două săptâmâni pentru compania aeriană malaeziană. Un avion al AirAsia cu destinaţia Malaezia a fost constrâns să revină în Australia din cauza problemelor tehnice, un pasager povestind că aparatul a fost "zguduit ca o maşină de spălat".

Zborul companiei malaeziene low cost cu destinaţia Kuala Lumpur s-a confruntat cu dificultăţi la circa o oră şi jumătate după decolarea din Perth. Avionul a A330 a făcut atunci cale întoarsă şi a aterizat fără probleme pe aeroportul din Perth, care a vorbit despre "probleme tehnice".

AirAsia a avut primul accident mortal în decembrie 2014, atunci când o aeronavă a companiei a căzut din cauza vremii nefavorabile în apele indoneziene, cu 162 de oameni la bord.