Oficialul a declarat că se aşteaptă să fie necesară sporirea controlului de la frontiera cu Italia şi că Austria va fi nevoită să sporească controalele de securitate efectuate la graniţă, mobilizând trupe la frontiera cu Italia dacă fluxul de migranţi va rămâne la cote ridicate. „Aceste măsuri vor fi indispensabile”, a spus ministrul.

750 de soldaţi ai Armatei austriece sunt pregătiţi să fie dislocaţi la graniţă, iar patru vehicule blindate efectuează deja misiuni în zona de graniţei cu Italia încă de la sfârşitul săptămânii trecute, a anunţat ministrul de Interne.

Înaltul Comisiariat ONU pentru Refugiaţi a anunţat luni că în Italia au ajuns anul acesta anul acesta 83.650 de migranţi. Astfel, se înregistrează o creştere de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Peste 2.000 de migranţi au murit sau au fost daţi dispăruţi în urma încercărilor lor de a ajunge, pe mare, în Italia.

„Trebuie ca şi alte state să se alăture Italiei şi să împartă responsabilităţile”, a declarat Vincent Cochetel, reprezentant special al ONU pentru Mediterana.

Guvernul de la Viena a restabilit controalele de securitate la frontiera cu Ungaria încă din 2015 şi este pregătită să ia măsuri similare şi la graniţa cu Italia.