Potrivit AMAQ, doi combatanţi ai SI desfăşoară un atac împotriva 'sediului ambasadei irakiene din oraşul afgan Kabul'.

Potrivit unor surse afgane din domeniul securităţii, un atac era în desfăşurare la mijlocul zilei împotriva ambasadei Irakului la Kabul, în centrul capitalei afgane, zguduită de mai multe explozii, urmate de tiruri şi detonări de grenade.

'Un kamikaze s-a aruncat în aer în faţa intrării ambasadei irakiene şi alţi doi atacatori încearcă să pătrundă în incinta complexului', a indicat un responsabil, sub protecţia anonimatului.

'Forţele speciale sunt la faţa locului, iar civilii care locuiesc în zonă sunt în curs de a fi evacuaţi', a adăugat responsabilul.

Ministerul afgan de Interne a confirmat pentru France Presse că au avut loc mai multe explozii, fără însă a preciza ţintele acestora.

Primele detonări au fost auzite de locuitorii din vecinătatea ambasadei cu puţin înaintea orei locale 11.00 (06.30 GMT), fiind vorba despre cel puţin patru explozii, grenade şi tiruri cu arme de foc.

Un nor dens de fum se ridica deasupra cartierului vizat, unde, după mai bine de oră de la începerea atacului, se auzeau sirene ale poliţiei şi ambulanţelor.

Ambasada Irakului este situată în apropierea sediului 'Afghan Public Protection Police forces' (APPF), un serviciu al Ministerului de Interne înfiinţat pentru protecţia clădirilor neoficiale.