Bărbatul a fost ucis în casa sa, de un grup de persoane care au tras de mai multe ori asupra sa, a anunţat Parchetul.

“Un grup a intrat cu forţa” la José Felix Pineda, un avocat de 39 de ani, la Ciudad Bolivar, în sud-estul ţării, “ şi a tras în el în mai multe rânduri”, a anunţat Parchetul pe Twitter, fără a menţiona motivele.

Venezuelenii merg duminică la urne pentru a alege delegaţii care să contribuie la rescrierea Constituţiei ţării, într-una dintre cele mai controversate alegeri din ţară.

Ţara din America de Sud, afectată de o criză economică gravă, se confruntă de patru luni cu o mişcare amplă de contestare a puterii socialiste. Peste 110 oameni şi-au pierdut viaţa.

Şeful statului prezintă alegerea unei Adunări Constituante, care va avea dreptul să dizolve toate celelalte instituţii, inclusiv Parlamentul monocameral unde opoziţia este majoritară, drept un mijloc de a pune capăt “insurecţiei armate”.

Scrutinul alimentează temerile de noi violenţe, în timp ce liderii opoziţiei îşi îndeamnă susţinătorii să sfideze interdicţia de a manifesta impusă de autorităţi de vineri până marţi.

Peste 230.000 de militari vor fi desfăşuraţi pentru a apăra secţiile de vot.

Niciunul dintre cei 6.120 candidaţi care se înfruntă pentru cele 545 de mandate din Adunarea Constituantă nu face parte din opoziţie, care boicotează scrutinul.