Dintre cei răniţi, 81 au murit ulterior la spital, iar alte 63 de persoane se află sub tratament, a afirmat Bukhari, precizând că numărul morţilor ar putea creşte, deoarece unii dintre răniţi sunt încă în stare critică.

Explozia cisternei cu circa 50.000 de litri de combustibil a avut loc pe 25 iunie, după ce vehiculul s-a răsturnat pe marginea unei autostrăzi din Ahmad Pur Sharqia, o mică localitate aflată la circa 400 km sud-vest de Lahore, capitala Punjabului. Focul a izbucnit după ce mai multe persoane din satele din apropiere s-au repezit la locul accidentului pentru a strânge combustibilul care se scurgea din cisternă. Cauza tragediei nu a fost anunţată oficial, dar, potrivit unor date preliminare ale anchetei, focul ar fi putut porni de la cineva care fuma la faţa locului.

Premierul pakistanez, Nawaz Sharif, a ordonat o anchetă amplă în legătură cu accidentul. Guvernul din Punjab a anunţat un ajutor de două milioane de rupii (19.100 de dolari) pentru fiecare persoană decedată şi un milion de rupii (9.550 de dolari) pentru fiecare rănit.