De la Universitate, numărul protestatarilor s-a redus considerabil, pentru că a început să plouă. Câteva sute au ajuns la Palatul Parlamentului unde au scandat „Hoţii!” şi „Justiţie, nu corupţie”. După aproximativ trei ore, protestul s-a încheiat la Piaţa Constituţiei, scrie news.ro. Manifestanţii au intenţionat să meargă şi în zona în care se află sediul Curţii Consituţionale, însă ploaia puternică i-a determinat să renunţe.

Potrivit organizatorilor, mai multe decizii ale Curţii Constituţionale au fost motivul protestului, printre care decizia de constituţionalitate a desfiinţării noţiunii de conflict de interese pentru funcţionarii publici şi înlocuirea ei cu sintagma „folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”, desfiinţarea infracţiunii de tentativă la abuz în serviciu, obligarea Parlamentului de a pune prag la abuzul în serviciul şi publicarea unei hotărâri prin care cenzurează publicarea opiniilor concurente ale judecătorilor.

„Toate acestea sunt semne ale unei dictaturi incipiente, iar societatea civilă trebuie sa se trezească şi să protesteze!”, spun organizatorii.

Aceştia mai scriu că desemnarea lui Mihai Tudose în funcţia de premier este o „enormă dezamăgire” pentru societate, având alte aşteptări după ce preşedintele Iohannis a spus că va numi în funcţie o persoană integră şi fără probleme penale, fiind ales însă „un om cu zero realizări în guvernul Grindeanu, cu un doctorat suspect de plagiat şi bănuit chiar în interiorul propriului partid că are legături cu serviciile secrete”.

„Să nu uităm ce anume ne-a scos pe toţi în stradă începând cu 31 ianuarie: nu doar OUG 13 dată noaptea ca hotii, dar şi tot sistemul acesta putred de corupt de care abia de curând am început să fim mai conştienţi. Nu mai vrem hoţie, minciună, sfidare, aroganţă, incompetenţă şi corupţie! Ne dorim o clasă politică curată şi onestă, care să lucreze pentru cetăţeni, nu doar în interes personal, o clasă politică bazată pe meritocraţie şi valori morale, valori europene”, au declarat organizatorii.