„Am avut o întâlnire cu Poroşenko în martie, la Malta. Au fost două ore de ameninţări şi şantaj din partea lui. De atunci am diferite neplăceri. Mi-a spus că dacă mă liniştesc, voi deveni un politician normal, iar la următoarele alegeri parlamentare voi avea fracţiunea mea în Parlament. Şi după cum s-a exprimat el, voi avea o nişă în politica din Ucraina. El a mai spus că dacă voi continua să obţin alegeri anticipate vor fi luate măsuri individuale”, a declarat Mihail Saakaşvili.

Totodată, Mihail Saakaşvili a dezvăluit că deplasarea preşedintelui ucrainean în Georgia a avut ca scop o „întâlnire secretă” cu miliardarul Bidzina Ivanişvili, al cărui partid deţine frâiele puterii din 2012.

Amintim că acum două zile preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, i-a retras cetăţenia ucraineană fostului preşedinte al Georgiei Mihail Saakaşvili.

Mihail Saakaşvili a obţinut cetăţenia ucraineană în 2015, devenind în luna mai al acelui an guvernator al Odesei, moment în care i-a fost retrasă cetăţenia georgiană. A demisionat din postul de la Odesa în noiembrie 2016, criticând obstacolele din calea luptei împotriva corupţiei.