„What Happened” („Ce s-a întâmplat”) va dezvălui ce "a gândit şi simţit" ea "în timpul unora dintre cele mai controversate şi imprevizibile alegeri din istoria" SUA, a precizat, într-un comunicat, Editura Simon & Schuster.

De la înfrângerea sa electorală în faţa lui Donald Trump, la 8 noiembrie 2016, Hillary Clinton s-a exprimat în multe rânduri public. Ea a recunoscut că a comis erori în timpul campaniei sale, însă nu le-a detaliat niciodată, spunând că explicaţiile vor fi date în carte.

"În trecut, din motive pe care încerc să le explic (în carte — n.r.), am avut deseori sentimentul că trebuie să fiu prudentă în public, ca şi cum aş merge pe sârmă, fără plasă de siguranţă", explică ea în introducerea cărţii. "Astăzi, las garda jos", adaugă fosta candidată democrată.

Hillary Clinton promite să ofere o perspectivă din interior "asupra experienţei personale intense pe care a constituit-o faptul că a fost prima femeie învestită de un partid major, în cadrul unor alegeri marcate de furie, sexism, de suişuri exaltante şi de coborâşuri exasperante, de lovituri de teatru mai improbabile ca într-o ficţiune".

O campanie care va lăsa de asemenea amintirea "amestecului rus şi a unui adversar care a încălcat toate regulile", se mai explică în comunicat.

Hillary Clinton a scris şi publicat deja câteva cărţi, prima în 1996, „It Takes a Village”, privind educaţia copiilor, dar şi autobiografia 'Living History' şi 'Hard Choices', privind anii săi ca secretar de stat sub administraţia Obama.