Autorităţile franceze au anunţat că peste 10.000 de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele în mijlocul nopţii, din cauza extinderii incendiilor de vegetaţie, care au făcut deja ravagii în Corsica şi sudul Franţei, transmite BBC

De asemenea, echipajele de pompieri au fost desfăşurate pentru a lupta cu flăcările în apropiere de localitatea Bormes-les-Mimosas, situată pe malul Mării Mediterane între Toulon şi Saint-Tropez, scrie news.ro.

Anterior, autorităţile franceze au cerut ajutor din partea ţărilor vecine pentru a lupta cu incendiile de vegetaţie, care au făcut ravagii în Corsica şi în sudul Franţei.

”Franţa a solicitat două avioane Canadair în cadrul ajutorului european, pentru a pune capăt acestor incendii devastatoare”, a declarat în urmă cu o zi directorul general al Securităţii Civile, Jacques Witkowski.

Pe teren, pompierii au reuşit să aducă sub control situaţia din sudul Vaucluse şi Haute-Corse, dar situaţia rămâne extrem de delicată în departamentul Var din cauza rafalelor violente de vânt, care au alimentat incendiile devastatoare din sudul Franţei.

Aproximativ 3.000 de hectare de vegetaţie au fost cuprinse de flăcări de-a lungul coastei Mediteranei, precum şi în zonele montane interioare şi pe insula Corsica.