Guvernul sri lankez încearcă să controleze virusul, care provoacă simptome similare gripei, dar care poate duce la febră hemoragică.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că numărul infecţiilor cu dengue a crescut la peste 100.000 de la începutul anului 2017, iar 296 de pacienţi au murit.

Autorităţile pun epidemia pe seama ploilor musonice şi a inundaţiilor care au lăsat în urmă numeroase bălţi şi gunoi care putrezeşte – condiţii ideale pentru înmulţirea ţânţarilor care transmit virusul.

Crucea Roşie şi Semiluna Roşie au intensiificat asistenţa pentru situaţii de urgenţă acordată Sri Lankăi pentru a ajuta la limitarea epidemiei.

“Pacienţii cu dengue umplu spitalele supraglomerate care sunt pline peste capacitate şi au dificultăţi în a face faţă, în special în provincia din vestul ţării, cel mai grav afectat din ţară”, se arată într-un comunicat al Crucii Roşii/Semilunei Roşii.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dengue este una dintre bolile din lume cu cea mai rapidă dezvoltare, endemic în 100 de ţări, cu până la 390 de milioane de infecţii anual. Detectarea precoce şi administrarea tratamentului la timp salvează vieţi, în special atunci când infecţiile sunt severe, mai ales la copii.