Într-o declaraţie postată pe Twitter, politicianul de opoziţie Julio Borges a susţinut că autorităţile nu au nicio justificare pentru a-l aresta pe judecătorul Angel Zerpa. Borges a calificat drept 'arbitrară' această măsură şi a criticat forţele de securitate, despre care a afirmat că lucrează pentru 'dictatura' preşedintelui socialist Nicolas Maduro.

Liderul opoziţiei venezuelene, Henrique Capriles, a acuzat principalul serviciu de informaţii din ţară, Sebin, că se află în spatele arestării magistraţilor recent numiţi la Curtea Supremă.

Guvernul de la Caracas a refuzat să recunoască 33 de judecători desemnaţi recent la Curtea Supremă de către Adunarea Naţională (parlamentul), dominată de opoziţie. Însă Curtea Supremă, în forma sa actuală dominată de judecători loiali lui Maduro, a calificat drept 'ilegale' numirile celor 33 de judecători.

Pe de altă parte, opoziţia a convocat sâmbătă o grevă de 48 de ore, pentru zilele de 26 şi 27 iulie, împotriva preşedintelui Nicolas Maduro şi a proiectului său de amendare a Constituţiei.

''Convocăm întreaga populaţie, toate sectoarele, la 48 de ore de grevă civilă'', a declarat într-o conferinţă de presă deputatul Simon Calzadilla în numele coaliţiei opoziţiei venezuelene, Masa Unităţii Democratice (MUD).

Calzadilla a mai anunţat, pentru vineri 28 iulie, un marş pentru a-i cere preşedintelui Maduro să 'retragă' proiectul său de adunare constituantă.

La 30 iulie ar urma să fie aleşi cei 545 de membri ai acestei adunări care va avea sarcina de a elabora o nouă Constituţie. Opoziţia consideră însă că modalităţile prevăzute pentru desemnarea celor 545 de membri nu sunt echitabile şi favorizează tabăra susţinătorilor lui Nicolas Maduro.

Venezuela este marcată în ultimele trei luni de o gravă criză internă apărută mai ales pe fondul cererilor de eliberare a deţinuţilor politici şi de organizare de noi alegeri.