Treizeci de săteni au fost eliberaţi, însă alţi cel puţin treizeci sunt daţi dispăruţi, a declarat generalul Abdul Raziq pentru AFP. Informaţia a fost confirmată de oficiali ai Comisiei independente pentru drepturile omului de la Kandahar şi Kabul.

El a precizat că incidentul s-a produs de-a lungul autostrăzii care leagă Kandahar, capitala provinciei cu acelaşi nume şi principalul oraş din sudul ţării, de Tarin-Kot, capitala provinciei Uruzgan, o zonă cu probleme patrulată de insurgenţi. Aceştia din urmă nu au revendicat răpirile.

"Talibanii au răpit ieri (vineri) 70 de săteni din casele lor, de-a lungul autostrăzii dintre Kandahar şi Tarin-Kot", a spus Raziq. "Au omorât şapte dintre ei astăzi, trupurile lor au fost descoperite de alţi săteni în această dimineaţă", a adăugat oficialul afgan.

"Ei au eliberat 30, însă ţin ostatici în continuare alţi cel puţin 30", a spus generalul.

Motivele pentru care aceşti săteni au fost vizaţi rămân în continuare necunoscute, însă acest tip de operaţiuni vizează de obicei oficiali ai guvernului de la Kabul şi forţele de securitate. Este pentru prima dată când talibanii merg direct într-un sat pentru a lua ostatici. De obicei, ei opresc vehicule pe drum şi verifică identitatea pasagerilor, mai ales dacă aceştia au legături cu guvernul.