Negociatori din partea Marii Britanii şi a Uniunii Europene s-au întâlnit la începutul acestei săptămâni, la Bruxelles, pentru o nouă rundă de discuţii privind Brexit, iar ambele părţi s-au angajat să abordeze în profunzime subiectele esenţiale. Primele detalii despre stadiul negocierilor vor fi oferite în cursul zilei de joi.

"Marea Britanie şi UE au deja norme de reglementare similare şi nu există tarife. Singurul motiv pentru care nu am putea ajunge la un acord liber şi deschis ar fi dacă politica se pune în calea economiei", a spus Liam Fox.

Ministrul britanic al Comerţului a mai precizat că Marea Britanie ar putea "supravieţui" fără un acord de liber schimb cu Uniunea Europeană, după Brexit.

Comentariile lui Liam Fox sunt în contrast evident cu părerile exprimate de către ministrul britanic de Finanţe, Philip Hammond, care a spus că "ar fi un deznodământ foarte, foarte rău dacă nu s-ar ajunge la niciun acord".

Liam Fox a mai declarat că se aşteaptă ca premierul Theresa May să rămână în funcţie până la finalul acestei legislaturi parlamentare, deşi partidul acesteia a pierdut majoritatea în cadrul alegerilor din luna iunie.

"Cred că premierul va rămâne în funcţie, are susţinerea colegilor ei din Camera Comunelor şi îşi va duce mandatul până la sfârşit", a spus Fox.