Benoît Hamon, 50 de ani, a suferit o înfrângere usturătoare în primul tur al prezidenţialelor, la 23 aprilie, obţinând numai 6,4% din voturi. Ulterior, a fost eliminat şi în primul tur al alegerilor legislative din iunie.

"Partidul Socialist şi-a trăit, probabil, timpul. A avut clipe de glorie, dar convingerea mea este că astăzi trebuie să dăm pagina pentru a ne înscrie într-un proces comparabil cu cel de la Epinay", a continuat Benoît Hamon, referindu-se la naşterea Partidului Socialist cu prilejul congresului de la Epinay din 1971.

"Militanţilor care rămân, nu le spun 'adio', ci 'la revedere', 'pe curând' în luptele pe care le vom duce, pentru că va trebui să ne regăsim cu toţii în marea familie a stângii, pentru reuniunea absolut necesară, în viitoarea noastră casă comună fără de care nu va fi posibilă nicio victorie", a mai spus Benoît Hamon.

"În ce mă priveşte, mă implic de acum alături de dumneavoastră în reconstrucţia stângii", a subliniat fostul ministru al preşedintelui socialist François Hollande, exprimându-şi speranţa că mişcarea sa va fi una "din stâlpii pe care stânga trebuie reconstruită".