Procuratura din Paris a extins o anchetă privind angajările false în care sunt implicaţi numeroşi politicieni din întregul spectru politic, de la partidele ''mainstream'' până la membri ai partidului ''Franţa Nesupusă'', al lui Melenchon, notează Le Parisien.

Melenchon, lider al grupului în Adunarea Naţională, a fost acuzat că a folosit fonduri europene pentru a plăti personalul partidului atunci când a fost membru al Parlamentului European în perioada 2009-2017, a adăugat sursa citată.

El a negat acuzaţiile aduse, subliniind că niciunul dintre asistenţii săi parlamentari nu au avut vreodată vreo responsabilitate politică pentru Franţa Nesupusă.

O investigaţie preliminară a fost lansată pe 22 martie vizând membri ai partidului Mişcarea Democrată (MoDem), partidul conservator Republicanii şi Partidul Socialist, în baza unor acuzaţii privind utilizarea abuzivă a fondurilor europene.

În tabăra extremei drepte, Marine Le Pen, lidera Partidului Frontul Naţional, este deja anchetată pentru abuz de încredere într-un caz separat privind un loc de muncă fictiv.