Cuplul - Marcelin şi Francine Dumoulin - au dispărut pe 15 august 1942, când au plecat să îşi mulgă vacile, pe o pajişte de lângă Chandolin, situat la 120 de kilometri de capitala Berna. Cei doi nu s-au mai întors, iar copiii lor povestesc acum câte eforturi disperate au făcut pentru a-şi găsi părinţii.

„Ne-am petrecut toată viaţa căutându-i fără încetare. Ne doream să le facem o înmormântare cum se cuvine, a declarat fiica lor cea mică, acum în vârstă de 79 de ani.

Poliţia din Valais a anunţat că trupurile a două persoane au fost descoperite de către un turist, lângă un gheţar care se topeşte, la o altitudine de 2,615 metri. Urmează acum efectuarea testelor ADN, deşi poliţiştii au precizat că cei doi aveau asupra lor şi actele de identitate.

"Bărbatul şi femeia au fost găsiţi unul lângă altul. Erau îmbrăcaţi în haine din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Au fost găsiţi perfect conservaţi în gheţar, iar tot ce aveau asupra lor este şi acum intact", a declarat Bernhard Tschannen, directorul companiei care se ocupă de siguranţa telecabinelor şi teleskiurilor din zonă.

Se presupune că cei doi căzut într-o crevasă a gheţarului şi au rămas acolo până când topirea gheţarului le-a scos trupurile la iveală.