'Instanţa a estimat că solicitările (societăţii) sunt parţial justificate şi i-au condamnat pe Navalnîi şi alţi doi acuzaţi la plata a 2,1 milioane de ruble' daune şi interese, o sumă mult mai mică faţă de cele 16 milioane cerute de Kirovles, a explicat tribunalul, citat de agenţia RIA Novosti.

În 2013, principalul opozant al Kremlinului a fost găsit vinovat pentru deturnarea în 2009 a circa 400.000 de euro în detrimentul Kirovles şi a fost condamnat la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu suspendare.

Hotărârea judecătorească a fost însă anulată de Curtea Supremă iar cazul a fost trimis în instanţă, care a confirmat în februarie sentinţa împotriva lui Navalnîi într-un proces aproape identic cu primul.

Din cauza condamnării sale, Comisia Electorală Centrală a decis că Aleksei Navalnîi nu poate participa la alegerile prezidenţiale din martie 2018, la care opozantul rus spera să-l învingă pe actualul preşedinte rus Vladimir Putin.

Alexei Navalnîi a organizat în martie şi iunie la Moscova două manifestaţii de amploare împotriva corupţiei, proteste desfăşurate şi în alte câteva oraşe, fapte pentru care a fost condamnat la scurte pedepse cu închisoarea.