"Cel puţin 15 persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele trei zile din cauza ploilor abundente şi a inundaţiilor înregistrate în Gujarat", au precizat oficialii.

Autorităţile au mobilizat echipe de reacţie în caz de catastrofă pentru a ajunge la persoanele rămase blocate în urma inundaţiilor.

"Cinci echipe de reacţie în caz de catastrofă au fost, de asemenea, ţinute în standby pentru orice situaţie de urgenţă", au indicat oficialii. "Alimentele, apa potabilă şi medicamentele sunt distribuite sinistraţilor în regiunile joase", au completat aceştia.

Autorităţile au cerut oamenilor să rămână în alertă după ce barajele nu au mai putut face faţă precipitaţiilor în zona Saurashtra.

Ploile au paralizat viaţa locuitorilor în mai multe districte din zona Saurashtra — o regiune peninsulară care acoperă aproximativ o treime din statul Gujarat — începând de vineri seara. Cele mai afectate districte sunt Rajkot, Morbi, Surendranagar şi Jamnagar.

Peste 2.000 de persoane au fost salvate din zonele joase ale regiunii, fiind mutate în locaţii mai sigure, au indicat oficialii.

Reţeaua feroviară şi mai multe autostrăzi au fost inundate în urma ploilor masive, iar furnizarea energiei electrice în peste 100 de sate a fost întreruptă.