Danemarca îşi va antrena militarii pentru a combate dezinformarea rusească

Danemarca îşi va antrena militarii pentru a combate dezinformarea rusească
Sursa: jurnal.md/Agerpres Foto: Xinhua 17.07.2017 22:31
Trupele daneze vor fi pregătite să facă faţă dezinformării ruseşti înainte de a fi trimise să se alăture unei desfăşurări de forţe a NATO în Estonia, prevăzută pentru luna ianuarie, a declarat luni ministrul danez al apărării Claus Hjort Frederiksen, relatează Reuters.

'Este o lume total nouă. Soldaţii danezi trebuie să fie extrem de conştienţi de asta. Prin urmare, am stabilit cu forţele armate ca soldaţii trimişi în ianuarie în Estonia să fie informaţi şi pregătiţi cum să se protejeze', a declarat Frederiksen pentru postul naţional danez DR.

'Este uşor de imaginat că vor deveni expuşi intimidării şi zvonurilor false', a spus el în legătură cu cei 200 de soldaţi danezi care vor fi desfăşuraţi.

În luna februarie, procurorii lituanieni au deschis o anchetă în legătură cu o informaţie falsă potrivit căreia o fată de 15 ani ar fi fost violată de soldaţi germani ai NATO, informaţie care s-a răspândit rapid în social media.

NATO a acuzat Rusia că s-ar afla în spatele informaţiei false şi a afirmat că se aşteaptă la o propagandă de acest gen şi în viitor.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI