"La vamă mi s-a cerut paşaportul; am răspuns că este netransmisibil. (...) Apoi a sosit un maior de armată care m-a insultat şi m-a forţat să predau paşaportul. Câţiva agenţi m-au bătut până mi l-au sustras", a relatat într-o conferinţă de presă parlamentarul din partidul Primero Justicia (Întâi Dreptate).

El a susţinut că, pentru a-l împiedica să anunţe incidentul de la aeroportul Maiquetia din Caracas, i s-a luat şi telefonul mobil, care a fost deteriorat.

Millan se întorcea acasă din SUA, unde participase la o reuniune a Internaţionalei Socialiste pentru pregătirea referendumului simbolic organizat duminică de opoziţia din Venezuela împotriva preşedintelui Nicolas Maduro şi a proiectului de reformă constituţională lansat de acesta.

"Încearcă să le închidă gura deputaţilor. Vom continua să luptăm ca Venezuela să fie o ţară liberă", a mai spus parlamentarul.

Acesta nu este singurul oficial venezuelean victimă a unor măsuri similare. Miercuri, procurorul general Luisa Ortega, cunoscută ca disidentă, a anunţat că i-a unui colaborator de-al său care urma să o reprezinte la o conferinţă în Argentina i-a fost anulat paşaportul. În ultimele luni, le-au fost retrase paşapoartele şi altor membri ai opoziţiei, printre care fostul candidat la preşedinţie Henrique Capriles.