Macron afirmă că Trump s-ar putea răzgândi în privinţa Acordului de la Paris

Macron afirmă că Trump s-ar putea răzgândi în privinţa Acordului de la Paris
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 16.07.2017 10:23
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi-a exprimat speranţa că omologul său american, Donald Trump, va reveni asupra deciziei de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris pentru combaterea schimbărilor climatice.

Trump "mi-a spus că va încerca să găsească o soluţie lunile viitoare", a declarat Macron, citat în numărul de duminica aceasta al săptămânalului Le Journal du Dimanche, preluat de Reuters.

"Am discutat în detaliu despre ce l-ar putea face să revină în Acordul de la Paris", a mai spus şeful statului francez.

Preşedintele SUA şi-a retras ţara din acord la începutul lui iunie, susţinând că mari poluatori cum ar fi India şi China sunt trataţi cu îngăduinţă, în detrimentul industriei americane.

Macron şi Trump s-au reîntâlnit săptămâna acesta în capitala Franţei, cu ocazia zilei naţionale, 14 iulie. Cu această ocazie, Trump a declarat că "s-ar putea întâmpla ceva în legătură cu acordul de la Paris".

Acordul semnat în 2015 de aproape 200 de ţări consemnează ţinta de a limita încălzirea globală la mai puţin de două grade Celsius, până în 2100, în special prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon şi alte gaze cu efect de seră.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI