"Avem un stat puternic, o putere nucleară. Chiar dacă ţara noastră va fi complet distrusă, rachetele noastre nucleare vor fi lansate automat. Şi vom întoarce lumea cu fundul în sus, o vom pune în patru labe", a declarat controversatul lider al Ceceniei, situată în Caucazul de Nord rus.

După ce declaraţiile sale belicoase au fost auzite până în Rusia, Kadîrov a precizat sâmbătă pe contul său din aplicaţia Telegram că "nu sunt doar vorbe goale. Aşa vom face. Suntem dispuşi să ne dăm viaţa pentru patria noastră".

El a mai spus că "Statele Unite nu sunt o ţară atât de puternică încât să merite să fie luată în serios ca inamic". Totodată, Kadîrov a acuzat SUA că duc "o politică împotriva Rusiei, împotriva liderilor" ruşi şi a ameninţat să-şi folosească armata împotriva duşmanilor Rusiei. "Am o armată bună, care poate ataca şi se poate apăra. Vom vedea ce se va întâmpla", a insistat liderul cecen.

Într-o discuţie cu conducerea Ministerului de Interne cecen care a avut loc joi, Kadîrov a denunţat faptul că Occidentul vrea să distrugă identitatea poporului cecen şi, pentru aceasta, a început "un război informaţional şi ideologic" împotriva republicii.

Astfel a comentat Kadîrov informaţiile care fac referire la persecuţii, arestări ilegale, torturi şi asasinate la adresa homosexualilor din Cecenia, dezvăluite pentru prima dată în aprilie într-un reportaj publicat de ziarul rus de opoziţie Novaia Gazeta.