Diana Tudose este din 2011 asociată cu 50% în Energreen Distribution SRL Bucureşti, firmă specializată în distribuţia energiei electrice. Restul de 50% revine lui Victor Nicolae Popescu, un vechi prieten de familie al actulului premier Mihai Tudose. În 2012, Energreen Distribution SRL primea de la Electrica Muntenia un aviz pentru un racord de 20 kv în oraşul Ianca. În acelaşi an, firma deţinută de fiica premierului primea aprobarea administraţiei locale din Ianca pentru concesionarea unui teren pe care se angaja să construiască un parc fotovoltaic, cu o capacitate de producţie de 5 MW. Parcul urma să fie amplasat în satul Berleşti şi, potrivit celor spuse de Victor Nicolae Popescu în plenul Consiliului Local Ianca, asigura cel puţin 10 locuri de muncă permanente şi peste 100 de joburi temporare pentru localnici, totul în urma unei investiţii de 10 - 12 milioane de euro.

Contracte cu statul

Anii au trecut, iar despre parcul fotovoltaic de la Berleşti - Ianca nu se mai ştie nimic. Firma Dianei Tudose este în stare de funcţionare, dar nu a declarat nici un fel de activitate de la înfiinţare până în prezent. Pe lângă sediul social din Capitală, Energreen Distribution SRL mai are un sediu secundar în Popeşti Leordeni- Ilfov, unde desfăşoară activităţi proprii de birou. Victor Nicolae Popescu nu a făcut afaceri doar cu fiica primului ministru. Alături de soţia sa, Cristina Carmen Popescu, afaceristul controlează EN Electric Proiect Office SRL Bucureşti, o firmă de construcţii înfiinţată tot în 2011, unde a angajat-o ca manager pe Corina Tudose, soţia primului ministru.

EN Electric Proiect Office a primit în 2015 şi 2017 mai multe contracte cu statul, în valoare de peste 10 milioane de euro.

Concidenţă sau nu, anii în discuţie sunt cei în care actualul premier Mihai Tudose era ministrul Economiei, în cabinetele Ponta, respectiv Grindeanu. Tudose a spus că nu există nici o legătură între faptul că el era ministru şi contractele primite de la stat, în special de la Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru firma condusă de soţia sa, scrie jurnalul.ro.

Asocieri cu iz de evaziune

Asociatul fiicei premierului şi, totdată, angajatorul soţiei acestuia, are în portofoliu mai multe afaceri. Victor Nicolae Popescu controlează firme precum Sure Invest Company- Broker de Asigurare SRL, Electric Power Distribution SRL, Electric Dupo SRL, Dupo Instal Construct SRL, Speed Trans Curier SRL şi Finans Audit Services SRL. În 2013, avem de-a face cu o tranzacţie bizară a părţilor sociale ale Electric Dupo SRL, firmă la care a lucrat anterior şi Corina Tudose şi care avea să intre în faliment în 2014. Societatea este cesionată buzoiencelor Nuţica Grasu şi Victoriţa Ungureanu, domiciliate în Islaz - Ilfov, respectiv Sinaia. Ulterior, s-a descoperit că Victoriţa Ungureanu figura ca asociată în aproape 120 de firme, în special din Bucureşti, preluate doar pentru a fi ulterior falimentate şi radiate.