Abu Haitham al-Obaidi, „viceprimarul” grupului terorist din Hawija din nordul Irakului, spune că el este noul lider al grupării teroriste, scrie Daily Mail.

Ieri, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a afirmat că deţine informaţii de la înalţi responsabili ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI) care confirmă moartea liderului lor, Abu Bakr al-Baghdadi. 

„Înalţi responsabili ai SI prezenţi în provincia (siriană) Deir Ezzor au confirmat pentru OSDO moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi, emirul Statului Islamic”, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. „Am aflat astăzi, dar nu ştim când şi cum a murit”, a adăugat el. 

Rusia a afirmat pe 22 iunie că este foarte probabil să-l fi omorât pe Al-Baghdadi în cursul unei lovituri aeriene la sfârşitul lunii mai în Siria, informaţie ce nu a fost confirmată la acel moment de nici o altă sursă. 

Liderul Statului Islamic a apărut o singură dată în public în iulie 2014 la moscheea al-Nouri din Mosul, marele oraş din nordul Irakului.