"Autorităţile din SUA au decis să ridice săptămâna viitoare interdicţia impusă în martie pasagerilor care iau cu ei dispozitive electronice în cabinele avioanelor de pe aeroportul din Cairo pe zborurile EgyptAir spre New York", a anunţat una dintre aceste surse.

Pe 25 martie, Statele Unite au interzis dispozitivele electronice mai mari decât un telefon mobil în cabine pe zborurile directe spre SUA provenind de pe 10 aeroporturi din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Turcia.

O delegaţie de la Administraţia pentru Siguranţa Transporturilor (TSA) din SUA va efectua o inspecţie a măsurilor utilizate pentru a asigura securitatea pasagerilor şi mărfurilor pe zborul EgyptAir spre New York, singurul zbor ce leagă Egiptul de Statele Unite, ca parte a unor inspecţii de rutină ale TSA, potrivit acestor surse.
    
Interdicţia a fost impusă zborurilor de pe 10 aeroporturi din Egipt, Maroc, Iordania, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar şi Turcia, pe fondul temerilor că ar putea fi ascunse bombe în dispozitivele electronice.