'Cinci terorişti care au opus rezistenţă armată forţelor de securitate au fost neutralizaţi şi patru membri ai forţelor de securitate au fost răniţi uşor', a anunţat guvernoratul din Konya într-un comunicat.

În timpul unei operaţiuni care s-a derulat în zori, au fost confiscate cinci arme de asalt, un pistol şi muniţii 'în cantitate foarte mare', a precizat guvernoratul.

O bază a NATO, precum şi instalaţii militare turce se află în provincia Konya.

Turcia a fost lovită în ultimii doi ani de mai multe atentate de anvergură atribuite sau revendicate de SI. Jihadiştii au susţinut că au comis atacul împotriva unui club de noapte din Istanbul chiar de Anul Nou, atac care s-a soldat cu 39 de morţi.

Acuzate multă vreme că închid ochii la activităţile jihadiste de la frontiera cu Siria, autorităţile turce şi-au înteţit în ultimii doi ani operaţiunile de urmărire de pe întreg teritoriul Turciei şi luptă împotriva SI în Siria.

Membră a coaliţiei antijihadiste, Ankara a lansat la 24 august 2016 o ofensivă terestră în nordul Siriei împotriva SI, dar şi împotriva miliţiilor kurde.

Forţele turce i-au alungat pe jihadişti din mai multe oraşe, printre care Jarabalus, Al-Rai, Dabiq şi Al-Bab, unde armata turcă a suferit pierderi grele.