Potrivit celor trei surse consultate de către publicaţia americană, Rob Goldstone i-ar fi spus lui Donald Trump Jr. că Rusia se află în spatele informaţiilor calomnioase publicate în legătură cu candidatul la alegerile prezidenţiale Hillary Clinton.

Acest email ar fi fost transmis înainte ca fiul cel mare al lui Donald Trump să aibă o întrevedere cu un avocat rus ce avea legături cu Kremlinul, în iunie 2016. Totodată, publicistul Rob Goldstone ar fi facilitat această întâlnire.

Duminică, Donald Trump Jr. a recunoscut că s-a întâlnit cu avocatul rus Natalia Veselniţkaia şi a precizat că subiectul principal de discuţie a fost adopţia copiilor ruşi de către cetăţenii americani. El susţine că i-a chemat la întâlnire şi pe Jared Kushner, soţul surorii sale Ivanka Trump, şi pe Paul Manafort, care era atunci şeful campaniei prezidenţiale.

Ulterior, Donald Trump Jr. a declarat că i s-au promis informaţii compromiţătoare despre Hillary Clinton, menite să îl ajute pe tatăl său în campania electorală.

"Femeia a afirmat că are informaţii potrivit cărora persoane apropiate de Rusia finanţează Comitetul Naţional Democrat şi o sprijină pe doamna Clinton. Afirmaţiile ei au fost vagi, ambigue şi lipsite de sens. Nu s-a furnizat şi nici măcar nu s-au oferit niciun fel de detalii sau informaţii ca susţinere. A devenit evident curând că ea nu avea niciun fel de informaţii relevante", a spus Trump Jr.