De asemenea, premierul a catalogat atentatul drept un atac la adresa lumii libere şi a precizat că vor fi implementate măsuri suplimentare de securitate, care vor viza mai multe poduri din zona centrală a Londrei.

Trei atacatori au intrat sâmbătă noaptea cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuţite în Borough Market.

Autorităţile britanice au reuşit să-i ucidă pe atacatori după aproximativ opt minute de la declanşarea carnagiului de pe London Bridge.

”JTAC a confirmat că nivelul ameninţării teroriste va rămâne critic, iar asta înseamnă că un atentat este posibil în orice moment”, a declarat May,

De asemenea, premierul a explicat că printre victime se numără cetăţeni de mai multe naţionalităţi.

Autorităţile britanice au precizat deja că printre persoanele ucise în atac se numără şi canadianca Christine Archibald.

”Acesta nu a fost doar un atac asupra Londrei sau Marii Britanii, a fost un atac asupra lumii libere”, a completat premierul de pe Downing Street.

Nivelul ameninţării teroriste a fost ridicat la ”critic” la o zi după atentatul de la Manchester Arena.

Este a treia oară când britanicii ridică la ”critic” gradul ameninţării de securitate. 

Prima ridicare a ameninţării de securitate la cel mai înalt nivel a avut loc în 2006, atunci când autorităţile au lansat o operaţiune masivă pentru a pune capăt unui complot terorist, care viza plasarea de bombe lichide la bordul unor zboruri transatlantice între Marea Britanie şi Statele Unite.

Anul următor, şefii serviciilor de securitate au ridicat din nou gradul ameninţării în timp ce-i urmăreau pe teroriştii care au încercat să detoneze o bombă într-un club londonez, înainte de a ataca aeroportul Glasgow.