FOTO

Atacuri la Londra: Şase persoane au murit, iar alte 48 au fost spitalizate; Trei terorişti, împuşcaţi mortal

Atacuri la Londra: Şase persoane au murit, iar alte 48 au fost spitalizate; Trei terorişti, împuşcaţi mortal
Sursa: jurnal.md/mediafax.ro Foto: AP 04.06.2017 09:07
14:43
Update

Bilanţul atentatului de la Londra creşte la şapte morţi

Bilanţul atentatului comis sâmbătă seara în centrul Londrei a crescut la şapte morţi, după ce un bilanţ precedent consemna şase persoane decedate, a anunţat poliţia londoneză, citată de AFP şi Reuters.

În afară de aceste şapte victime, cei trei autori ai atacului au fost ucişi de poliţie. Patruzeci şi opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacului survenit în zona Podului Londrei.

Printre persoanele rănite figurează şi patru cetăţeni francezi, dintre care unul se află în stare gravă, a precizat ministrul de externe Jean-Yves Le Drian într-o intervenţie la postul de radio France Info, după ce Palatul Elysee anunţase iniţial că doi francezi se află printre "victime". 

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte patruzeci şi opt au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacurilor de sâmbăta seara în centrul capitalei Marii Britanii, a anunţat Serviciul de ambulanţă din capitala britanică, citat de AFP, DPA şi Reuters.

Un militant islamist a intrat intenţionat cu o autoutilitară într-un grup de pietoni, sâmbătă în jurul orei 22:30, în zona London Bridge. După primul atac, şoferul vehiculului şi alţi doi islamişti au coborât şi au început să atace oamenii la întâmplare pe străzi şi în restaurante, folosind cuţite. Şase persoane au fost ucise, iar alte 48 au fost rănite în atacurile produse în zonele London Bridge şi Borough Market, în centrul capitalei Marii Britanii.

Agenţii serviciilor de securitate i-au împuşcat mortal pe cei trei presupuşi autori ai atacurilor teroriste, în zona Borough Market.

"Din păcate, şase oameni au murit, în afară de cei trei atacatori împuşcaţi mortal de poliţie", a declarat duminică dimineaţă, potrivit agenţiei Reuters, Mark Rowley, şeful Direcţiei antiteroriste a Poliţiei metropolitane londoneze (Scotland Yard). Autorii atacurilor purtau veste asemănătoare cu cele explozive, dar s-au dovedit a nu fi reale.

Atacurile, considerate de autorităţi de tip terorist, intervin cu doar câteva zile înaintea scrutinului parlamentar anticipat din Marea Britanie şi la mai puţin de două săptămâni după ce un terorist sinucigaş a omorât 22 de persoane şi a rănit alte zeci la concertul artistei pop americane Ariana Grande desfăşurat în oraşul britanic Manchester.

"Incidentele din Londra sunt considerate un posibil act terorist. Investigaţia se desfăşoară cu rapiditate, gândurile mele sunt la cei afectaţi de aceste evenimente groaznice", a comunicat în cursul nopţii Theresa May, premierul Marii Britanii.

Şeful Executivului de la Londra a convocat pentru duminică dimineaţă o reuniune de urgenţă cu miniştrii de resort şi cu directorii serviciilor de securitate.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI